Workshops

Altijd al zelf willen leren om je eigen kunstenaarsmaterialen te maken?

Altijd al zelf willen leren om zelf kunstenaarsmaterialen te maken?

Volg dan een korte workshop, waarmee je kennis maakt met pigmenten en leer hoe je je favoriete verf zelf kunt maken. Als je er nog niet van weet lijkt dat allemaal de ver van je bed show. Heel complex en iets waaraan je liever niet eens begint. Toch is het vaak simpeler dan jij denkt.

Hoe lang doe je er over om dit te leren?

De basis er van leer je al in een paar uur. Dus laat je niet afschrikken door het idee dat het te moeilijk is. Iedereen kan het leren. Tevens geeft dit je zo veel meer kennis van het materiaal waarmee je werkt, dat het ook ten dienste zal staan bij het vervaardigen van jouw kunst.

Bij het Pigment lokaal kan je in korte workshops leren hoe je diverse materialen zelf kan maken.

Hieronder zie je een overzicht van ons workshop aanbod.

De nadruk bij deze workshops zal komen te liggen bij de materialen. Je hoeft dus geen enkele schilderservaring te hebben.

Na je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met verdere informatie.

AQUARELVERF MAKEN

Start 11 april 2020
aquarelverf maken

3 uur

Inclusief lesmateriaal
en basispakket
€75

Waterverf kent iedereen nog wel van de basisschool, maar grote kunstenaars hebben door de eeuwen heen ook met een soort waterverf geschilderd. Aquarelverf. 

Zelfgemaakt heeft het een grote kleurkracht. Aquarelverf is heel makkelijk te maken, goed te bewaren, en vriendelijk voor het milieu. Ook geschikt om kinderen mee te laten schilderen.

SOFTPASTEL MAKEN

Start 4 april 2020
softpastel maken

3 uur

Inclusief lesmateriaal
en basispakket
€75

Het werken met pastelkrijt kan prachtig zijn.
Om mooie diepe kleuren te krijgen die niet te veel van het papier vallen is een goede kwaliteit nodig.

In deze workshop maak je een start om zelf je pastelkrijt te maken, en zit er genoeg in het basispakket om thuis verder te gaan, om een prachtige kleurset softpastels te maken.

KOUDE WASVERF MAKEN

Start 8 Juli (VOL geboekt)

6 uur

Inclusief (eenvoudige) lunch,
lesmateriaal en basispakket
€120

Tijdens deze dagworkshop maken we een verf, volgens een heel oud recept, op basis van bijenwas en huidenlijm. Deze verf heeft een unieke eigen uitstraling en kan op heel veel ondergronden gebruikt worden en is heel simpel in gebruik. En wordt ook wel de ‘acrylverf’ uit de oudheid genoemd. In de ochtend gaan we deze verf maken, na de lunch gaan we hier mee schilderen, om te kijken wat er allemaal mogelijk is.

  INSCHRIJFFORMULIER WORKSHOPS

  Workshop Aquarelverf maken
  Workshop Softpastel maken
  Workshop Koude Wasverf maken

  Door dit vakje aan te klikken, geef ik aan mij bewust te zijn van de hieronder genoemde feiten:

  • De deelnemer schrijft zich met dit formulier in voor een workshop.
  • De deelnemer krijgt, na inschrijving een bevestigingsmail van het Pigmentlokaal. In deze mail zal bekend gemaakt worden of er nog plek is en bovendien zal de deelnemer op de hoogte gebracht worden van alle benodigde details.
  • In de bevestigingsmail zal tevens gevraagd worden om een aanbetaling. nadat deze aanbetaling gedaan is, zal de inschrijving compleet en definitief zijn.